söndag 15 juli 2012

Knäckebröd


Söndagsfrukosten var ovanligt god idag med hembakat knäckebröd. Fick receptet av en kompis för ett par veckor sedan och kan verkligen rekommendera det till både vana och ovana bagare! Se recept nedan. Jag lät det stå inne i 50 minuter, då blev det hårt och aningen segt! Supergott!



Söndagsfrukost med fröknäcke 



Recept Fröknäcke

  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl olja
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 1/2 dl kokande vatten
  • Flingsalt eller grovsalt att strö över
Blanda samman alla ingredienser och platta ut på en plåt. Man kan använda ett annat bakplåtspapper eller en urklippt fryspåse att platta och trycka med. Strö över saltet.

Grädda mitt i ugnen, ca 150 grader i ca 1 timme (beroende på hur mörkt och knaprigt  du vill ha det).

LYCKA TILL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar